North England & Scotland - 14 dagen

  • Combineer prachtige noorden van Engeland & highlights van Schotland
  • Met beroemde Lake District, Northumberland en Peak District
  • Ontdek Loch Ness, Edinburgh, de Highlands en Newcastle Upon Tyne
  • Rijke cultuur, eeuwenoude kastelen, prachtige natuurparken en betoverende meren.

Vanaf € 995,00

Een complete reis waarbij u het prachtige noorden van Engeland en alle highlights van Schotland ontdekt. Van het beroemde Lake District, via Loch Ness en Edinburgh reist u weer zuidwaarts, dwars door het Northumberland, waarbij u kennis maakt met een rijke cultuur, eeuwenoude kastelen, prachtige natuurparken en betoverende meren
Basisreis is inclusief retourvlucht en huurauto. Reis je met eigen vervoer of wil je andere vluchten/huurauto, dan kan je dit in een paar simpele klikken verwijderen/aanpassen

Dag-tot-dag:

Dag 1

Aankomst in Engeland. U bezichtigt de prachtige vestingstad York, waar u een bezoekje kunt brengen aan York Minster (de op één na grootste Gotische kathedraal van Europa) en de karakteristieke 14e eeuwse straat The Shambles. U rijdt naar uw accommodatie in de omgeving van het Yorkshire Dales National Park, waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

U overnacht in: Yorkshire Dales National Park zuidzijde

Dag 2

Een dag om van het prachtige en afwisselende Yorkshire Dales National Park te genieten: heuvels, dalen, riviertjes, bossen en prachtige vergezichten die worden afgewisseld met pittoreske en typisch Engelse dorpjes!

U overnacht in: Yorkshire Dales National Park zuidzijde

Dag 3

Vandaag rijdt u naar het volgende National Park; het nog beroemdere Lake District, waar u 2 nachten zult verblijven. U vindt hier zowel de hoogste bergen als de diepste meren van Engeland en het landschap is spectaculair. Een prachtig gebied voor wandelingen, auto- en fietstochten en om volop genieten van 'the English countryside'.

U overnacht in: Lake District Nat. Park centrum/noord

Dag 4

Extra dag om te genieten van alles wat het Lake District te bieden heeft; prachtige natuur, kristalheldere meren en lieflijke Engelse dorpjes met gezellige tearooms en karakteristieke pubs. 

U overnacht in: Lake District Nat. Park centrum/noord

Dag 5

Vanuit de Lakelands rijdt u naar Schotland en arriveert u in Glasgow. De rest van de dag en avond kunt u gebruiken om deze bruisende stad te ontdekken. U kunt een museum induiken, een wandeling maken langs de river Clyde en Glasgow Cathedral bezoeken. U verblijft één nacht in de omgeving van Glasgow.

U overnacht in: Glasgow

Dag 6

U rijdt via de Trossachs, het schitterende natuurgebied in de zuidelijke Highlands, naar Fort William. Deze landelijke route voert u langs Loch Lomond, de gletsjervallei Glen Coe en de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. U verblijft drie nachten in de omgeving van Fort William.

U overnacht in: Fort William

Dag 7

Vandaag rijdt u de ‘Road to the Isles’ en gaat u via de ferry naar het Isle of Sky. Hier maakt u een tocht over dit schitterende en ongerepte eiland, vol met kliffen, bergen en meren. Op de terugweg kunt u het Eilean Donan Castle bezoekenwelke één van de mooiste kastelen van Schotland is. 

U overnacht in: Fort William

Dag 8

Via Loch Ness, waar u kunt kijken of u Nessie wel kunt vinden, gaat de route vandaag naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Via de pittoreske andere zijde van Loch Ness rijdt u weer terug naar Fort William.

U overnacht in: Fort William

Dag 9

Vanuit Fort William rijdt u naar Aviemore dat midden in de Cairngorms ligt. Deze bergrug biedt de gelegenheid voor een wandeling door prachtige natuur of een tochtje met de skilift naar de bergtoppen. Vanuit Aviemore rijdt u naar Pitlochry. U verblijft twee nachten in de omgeving van Pitlochry. 

U overnacht in: Pitlochry

Dag 10

Vandaag kunt Balmoral Castle bezoeken, het kasteel waar de Queen Mom opgroeide en wellicht het mooiste kasteel van Schotland, een tocht door de prachtige omgeving van Pitlochry maken of Perth en Dundee bezoeken, waar u zich kunt verdiepen in de geschiedenis van deze steden.

U overnacht in: Pitlochry

Dag 11

Vanuit Pitlochry rijdt u naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en een van de mooiste steden van Europa. Het koninklijke yacht Royal Yacht Britannia, het imposante Edinburgh Castle en de Royal Mile wachten op uw bezoek.

U overnacht in: Regio Edinburgh 

Dag 12

In de ochtend heeft u nog volop de tijd voor Edinburgh. Hierna rijdt u via de kust naar de regio Northumberland met haar prachtige National Park en één van de mooiste kastelenroutes van Groot Brittannië (rmet meer dan 70 kastelen!). U verblijft twee nachten in de regio van het Northumberland National Park. 

U overnacht in: Northumberland National Park

Dag 13

Vandaag kunt een route rijden langs Hadrians Wall (Muur van Hadrianus). U start in Carlisle en toert langs de (van origine) 117km lange, door de Romeinen gebouwde muur, waarbij u met name rond het middenstuk dit imposante bouwwerk nog kunt bewandelen en bewonderen. De tour eindigt in Newcastle, bekend vanwege haar naar verluid grootste winkelcentrum ter wereld, maar ook om haar bijzondere historie en staaltjes fraaie oude architectuur.

U overnacht in: Northumberland National Park

Dag 14

Terugreis.

Basisreis is inclusief retourvlucht en huurauto. Reis je met eigen vervoer of wil je andere vluchten/huurauto, dan kan je dit in een paar simpele klikken verwijderen/aanpassen

Create Your Trip =>