Most of Wales - 12 dagen

  • Ontdek heel Wales met deze Roadtrip van 12 dagen
  • Doorkruist zuid Wales en bezoekt Cardiff en Swansea
  • Via prachtige kustroute naar noord Wales met oa. Llangollen vallei
  • Bezoek Snowdonia,- en Brecon Beacons National Parks

Vanaf € 630,00

Tijdens deze reis doorkruist u eerst zuid Wales en bezoekt u de steden Cardiff en Swansea en de prachtige natuurparken Brecon Beacons en Pembrokeshire Coast. Via een prachtige kustroute rijdt u noordwaarts en heeft u de tijd om bezienswaardigheden zoals het Snowdonia National Park, het Llyn schiereiland en de Llangollen vallei te bezoeken
Basisreis is inclusief retourvlucht en huurauto. Reis je met eigen vervoer of wil je andere vluchten/huurauto, dan kan je dit in een paar simpele klikken verwijderen/aanpassen

Dag-tot-dag:

Dag 1

Aankomst in Wales, u rijdt naar Cardiff. U heeft in de avond de tijd om de hoofdstad van Wales verder te verkennen. U verblijft één nacht in de omgeving van Cardiff.

U overnacht in: Cardiff

Dag 2

De omgeving van Cardiff is rijk aan historisch erfgoed, met onder andere een aantal kastelen die u vandaag kunt bezoeken. Via het voormalige hart van de mijnindustrie, de Rhondda vallei, komt u aan in het Brecon Beacons National Park. U verblijft drie nachten in de omgeving van dit prachtige natuurgebied. 

U overnacht in: Brecon Beacons Nat. Park

Dag 3

Hele dag voor het Brecon Beacons National Park. Dit park heeft enkele indrukwekkende natuurwonderen. Spectaculaire watervallen, diepe grotten, wilde bergen en gletsjermeren, ze zijn allemaal te vinden in dit fantastische natuurgebied, dat zich uitstekend leent voor een wandeling of een kano tocht. 

U overnacht in: Brecon Beacons Nat. Park

Dag 4

Vandaag kunt u nog een dag genieten van de schoonheid van de Brecon Beacons of u kunt een tocht maken naar Swansea via het voormalige mijnwerkersstadje Merthyr Tydfill. Onderweg heeft u de gelegenheid om de mijngeschiedenis van het gebied te ontdekken door bijvoorbeeld af te dalen in een echte mijn. 

U overnacht in: Brecon Beacons Nat. Park

Dag 5

De route van vandaag voert langs het Victoriaanse stadje Llandeilo en Camarthen, geboorteplaats van de tovenaar Merlijn, naar Pembroke. Hier kunt u een bezoekje brengen aan het majestueuze Pembroke Castle. U verblijft twee nachten in de omgeving van Pembroke.

U overnacht in: Pembroke

Dag 6

Deze dag kunt u vrij besteden. Een rondrit over het Gower schiereilanden met zijn grijze leisteenrotsen en prachtige uitzichten over zee is een aanrader. U kunt dit combineren met een bezoek aan het charmante kustplaatsje Mumbles. 

U overnacht in: Pembroke

Dag 7

U rijdt vandaag via St. Davids, het kleinste stadje van Groot-Brittannië en bekend om zijn magnifieke kathedraal, naar Aberystwyth. Onderweg volgt u een prachtige kustroute door het Pembrokeshire Coast National Park. U verblijft twee nachten in de omgeving van Aberstywyth.

U overnacht in: Aberystwyth

Dag 8

Vanuit Aberystwyth kunt u een daguitstap maken naar het Snowdonia National Park, waar u de hoogste berg van Wales vindt. Het park is een paradijs voor bergbeklimmers, vissers en wandelaars en er zijn verschillende Keltische ruïnes te bezichtigen. 

U overnacht in: Aberystwyth

Dag 9

Vandaag voert de route van Aberystwyth naar Caernarfon. U komt hierbij over het prachtige Llŷn schiereiland met pittoreske dorpjes en uitgestrekte stranden. U eindigt de dag in het stadje Caernarfon, bekend vanwege Caernarfon Castle, het mooiste kasteel van Wales

U overnacht in: Caernarfon/Llandudno

Dag 10

U rijdt vandaag door de prachtige kustplaastjes Conwy en Llandudno en uiteraard naar het marktplaatsje Llangollen in de scenerieke Llangollen vallei. U verblijft twee nachten in de omgeving van Llangollen

U overnacht in: Llangollen

Dag 11

Llangollen en de omgeving bieden volop mogelijkheden voor leuke dagtochtjes. Ewloe Castle, Valle Crucis Abbey en Wrexham aquaduct zijn enkele van de vele bezienswaardigheden.

U overnacht in: Llangollen

Dag 12

Terugreis

Basisreis is inclusief retourvlucht en huurauto. Reis je met eigen vervoer of wil je andere vluchten/huurauto, dan kan je dit in een paar simpele klikken verwijderen/aanpassen

Create Your Trip =>