Discover Galicia - 7 dagen

  • Unieke Roadtrip met mystiek tintje!
  • Bezoek wereldberoemde pelgrimsplaats Santiago de Compostella
  • Ongerepte kustgebieden, grillige rotskusten en dik beboste binnenlanden
  • Adembenemende uitzichten over de Atlantische Oceaan

Vanaf € 269,00

Deze 7-daagse rondreis voert u vanuit de wereldberoemde pelgrimsplaats Santiago de Compostella naar ongerepte kustgebieden, door prachtige dik beboste binnenlanden en langs grillige rotskusten met adembenemende uitzichten over de Atlantische Oceaan. Kortom; een reis met een bijzonder mystiek tintje!
Basisreis is inclusief retourvlucht en huurauto. Reis je met eigen vervoer of wil je andere vluchten/huurauto, dan kan je dit in een paar simpele klikken verwijderen/aanpassen

Dag-tot-dag:

Dag 1

Aankomst in Santiago de Compostela. U heeft de rest van de dag om deze indrukwekkende stad die jaarlijks duizenden pelgrims van over de hele wereld verwelkomt te ontdekken. Uiteraard mag een bezoek aan de wereldberoemde Kathedraal van Santiago de Compostela niet ontbreken.

U overnacht in: Santiago de Compostela

Dag 2

Vanuit Santiago de Compostela rijdt u via de kustweg naar Vigo, waarbij u Padrón, Combarro en Pontevedra passeert. In Vigo, nog steeds de thuishaven van Europa’s grootste vissersvloot, kunt u genieten van de beste vis ter wereld, een absolute lunchaanrader! Mocht u via de binnenlanden terug  rijden dan staat een bezoek aan de stad Ourense op het programma. Kiest u voor de kortere optie dan rijdt u dezelfde weg terug waarbij u nog een bezoek kunt brengen aan het Parque Nacional de las Islas Atlánticas; gelegen 14 km buiten de kust van Vigo en bekend vanwege haar prachtige vogelreservaat en Galicia’s meest mooie stranden.

U overnacht in: Santiago de Compostela

Dag 3

Vandaag rijdt u langs de Rías Biaxas (lage kust). Vanuit Santiago de Compostela rijdt u  langs de noordkust van de inham Ría de Arousa met plaatsen als Rianxo, A Pobra en Ribeira en met prachtige bezienswaardigheden als de Dolmen de Axeitos en de Mirador A Curota.
Vanuit hier komt u bij de inham Ría de Muros y Noia en komt u langs een serie van idyllische surfstranden. U kunt een stop maken bij Castro de Baroña; een spectaculaire prehistorische nederzetting 2 km ten zuiden van Porto do Son.

U overnacht in: Cabo Fisterra (omg. westpunt Galicie)

Dag 4

Een 'vrije' dag rond Fisterra die met haar Cabo de Nave het meest westelijke puntje van Spanje vormt. Of u rijdt een fraaie route langs dik beboste wegen verder naar Muxía, uitgeroepen tot één van de mooiste stranden van Galicia. Vanuit hier vervolgt u de route via Camariñas – bekend vanwege haar kantwerk – en via Camelle terug naar uw accommodatie.

U overnacht in: Cabo Fisterra (omg. westpunt Galicie)

Dag 5

Vandaag noordwaarts richting A Coruña en de Rías Altas (hoge kust). U arriveert via het stadje Carballo in A Coruña. In deze havenstad vindt u prachtige zandstranden, een druk commercieel centrum en een aantal historische bezienswaardigheden zoals de Torre de Hércules en de Cuidad Vieja. Ook is dit de bakermat van de wereldberoemde Spaanse winkelketen Zara en treft u hier een zeer bruisend nachtleven. Vanuit A Coruña reist u via het Middeleeuwse Betanzos verder noordwaarts naar Ferrol, de geboorteplaats van Generaal Franco.

U overnacht in: Ferrol

Dag 6

Vanuit Ferrol rijdt u door de prachtige binnenlanden van de Rías Altas en bezoekt u het Nationaal Park Fragas Do Eume met de best bewaard gebleven Atlantische bossen van Europa. Vanuit hier rijdt u dwars door de bergen naar de noordkust en komt u in Viveiro, gelegen aan de monding van de Landro rivier. Hier volgt u weer de kustroute en komt u langs Vicedo, Ortigueira, Cariño en Cedeira waar u vanaf het uitkijkpunt Garita de Herbeira de beste uitzichten over Zuid-Europa’s hoogste zeekliffen heeft.

U overnacht in: Ferrol

Dag 7

Terugreis. Of combineer deze reis met een andere rondreis door de mooiste, minder bekende delen van Spanje!

Basisreis is inclusief retourvlucht en huurauto. Reis je met eigen vervoer of wil je andere vluchten/huurauto, dan kan je dit in een paar simpele klikken verwijderen/aanpassen

Create Your Trip =>