Celtic Cultures - 12 dagen

  • Ontdek de Keltische cultuur van Ierland
  • Met Keltische kruizen, ruïnes en forten
  • Geniet van Ierse natuur & cultuur
  • Poulnabrone Dolmen, Clonmacnoise, Hill of Tara

Vanaf € 539,00

Een interessante reis langs de geschiedenis van de Kelten en hun invloed op het huidige Ierland. U bezoekt alle culturele hoogtepunten van het eiland. Tijdens deze reis ligt de nadruk op het meest bekende Keltische erfgoed en ontdekt u de mooiste en meest indrukwekkende Keltische overblijfselen van Ierland
Basisreis is inclusief retourvlucht en huurauto. Reis je met eigen vervoer of wil je andere vluchten/huurauto, dan kan je dit in een paar simpele klikken verwijderen/aanpassen

Dag-tot-dag:

Dag 1

Aankomst in Dublin waarna u de stad kunt verkennen en o.a. een bezoek kunt brengen aan het iconische Trinity College met The Book of Kells, toonaangevend voor de Keltische cultuur en het Keltisch Christendom. Of bezoek de Guinness Storehouse, waar u meer leert over Ierland's meest bekende drankje. U verblijft één nacht in een accommodatie in de omgeving van Dublin.

U overnacht in: Dublin

Dag 2

Via een prachtige route door de Wicklow Mountains, een gebied dat bekend staat als 'de tuin van Ierland', bezoekt u het wereldberoemde Glendalough; een gletsjervallei met daarin de overblijfselen van een kloosternederzetting die behoren tot de oudste christelijke overblijfselen in Europa. Hierna rijdt u door naar Kilkenny. U verblijft twee nachten in een accommodatie in de omgeving van Kilkenny. 

U overnacht in: Kilkenny

Dag 3

Vandaag heeft u ruimschoots de tijd om de Middeleeuwse stad Kilkenny te verkennen. Duik verder in de Ierse cultuur met een bezoekje aan het majestueuze Kilkenny Castle, de in 1710 opgerichte Smithwick's bierbrouwerij of rijd naar Jerpoint Abbey; één van Ierland’s mooiste Cisterciënzer ruïnes.

U overnacht in: Kilkenny

Dag 4

U rijdt vandaag van Kilkenny naar Limerick. Onderweg komt u langs de Rock of Cashel, een spectaculaire archeologische bezienswaardigheid, en Lough Gurr, waar u de grootste steencirkel van Ierland vindt. U verblijft één nacht in een accommodatie in de omgeving van Limerick.

U overnacht in: Limerick

Dag 5

Via Bunratty Castle; één van Ierland’s drukst bezochte kastelen rijdt u langs de kust noordwaarts langs de wereldberoemde Cliffs of Moher, een klifformatie die op dramatische wijze 200 m boven de zee uit rijst. U verblijft 2 nachten in een accommodatie in de omgeving van Ballyvaughan.

U overnacht in: Ballyvaughan

Dag 6

Vandaag kunt u de omgeving van Ballyvaughan verkennen met zijn vele bezienswaardigheden. Breng een bezoekje aan de 5000 jaar oude Poulnabrone Dolmen, de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Ierland, of verken de vroege christelijke periode met een bezoek aan het Caherconnell Fort. 

U overnacht in: Ballyvaughan

Dag 7

Vandaag rijdt u van Ballyvaughan naar Athlone. Onderweg komt u langs de sfeervolle stad Galway en brengt u een bezoekje aan Clonmacnoise, een voormalige religieuze nederzetting met ruïnes van verschillende kerken, High Crosses, torens en graven. Volgens velen behoren de ruïnes van Clonmacnoise tot de mooiste van het land.

U overnacht in: Athlone

Dag 8

Vanuit Athlone rijdt u via Roscommon noordwaarts naar Boyle. Hierbij komt u langs Lough Ree, waarvan de vele eilandjes vroeger bevolkt werden door monniken. U kunt Boyle Abbey bezoeken, een 12e eeuwse abdij die nog in uitstekende conditie verkeert, of ga naar Carrowkeel Megalithic Cemetery, waar u verschillende graven uit de late Steentijd vindt. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over het omringende gebied. 

U overnacht in: Athlone

Dag 9

U verlaat Athlone en reist vandaag oostwaarts richting Mullingar en Navan. Onderweg kunt u een stop maken in Kells, waar het Book of Kells tot 1541 in een klooster heeft gelegen. Ook komt u langs Loughcrew Megalithic Cairns, één van de belangrijkste begraafplaatsen uit het Stenen Tijdperk, die nog grotendeels onbekend is bij het grote publiek zodat u het in alle rust kunt bekijken. U verblijft twee nachten in een accommodatie in de omgeving van Navan. 

U overnacht in: Navan

Dag 10

Vandaag heeft u de tijd om het vele prehistorische en Keltische erfgoed te ontdekken dat County Meath rijk is. U kunt de Hill of Tara bezoeken, één van de grootste verzamelingen van Keltische monumenten in heel Europa en voor de vroegere Kelten een heilige plek. Ook komt u langs het wereldberoemde Brú Na Bóinne, een top 5 bezienswaardigheid in Ierland. De prehistorische overblijfselen die u hier tegen komt zijn nog ouder dan de piramides van Egypte!

U overnacht in: Navan

Dag 11

U rijdt weer terug naar Dublin waar u nog tijd heft om de stad in te gaan.  Zo kunt u niet alleen de ‘standaard’ hoogtepunten zoals de Guinness Brouwerij en de St. Patrick’s Kathedraal bezoeken, maar kunt u ook een wandelingetje maken door het Phoenix Park, een selectie van musea bezoeken, heerlijk dineren aan de zuid oevers van de Liffey Rivier, en de avond beëindigen met een pint of twee in het uitgaansgebied  Temple Bar.

U overnacht in: Dublin

Dag 12

Terugreis

Basisreis is inclusief retourvlucht en huurauto. Reis je met eigen vervoer of wil je andere vluchten/huurauto, dan kan je dit in een paar simpele klikken verwijderen/aanpassen

Create Your Trip =>