Castles & Whisky Tour - 5 dagen

  • Bezoek distilleerderijen en geniet van een whisky tasting
  • Met kastelen als Balmoral Castle, Blair Castle, Urquhart Castle
  • Rijdt de Whisky Trail door wereldberoemde Speyside
  • Beleef het Scotch Whisky Experience Edinburgh

Vanaf € 660,00

Schotland ontdekken doet men niet alleen door te kijken maar zeker ook door te proeven! Deze tour biedt u daar volop gelegenheid toe. U bezoekt de mooiste kastelen, zoals Balmoral en Edinburgh Castle. en bezoekt diverse distilleerderijen. Met uiteraard een overnachting in de Speyside; hét whiskyhart van Schotland!
Basisreis is inclusief retourvlucht en huurauto. Reis je met eigen vervoer of wil je andere vluchten/huurauto, dan kan je dit in een paar simpele klikken verwijderen/aanpassen

Dag-tot-dag:

Dag 1

Aankomst in Schotland, u rijdt naar Edinburgh. Hier heeft u de rest van de dag de tijd om de stad te verkennen. Naast de gebruikelijke bezienswaardigheden zijn er voor whisky-liefhebbers ook verschillende attracties. Zo kunt u het proces van whisky stoken ervaren bij de Scotch Wisky Experience en de dag afsluiten in één van de vele whisky bars. U verblijft een nacht in de omgeving van Edinburgh.

U overnacht in: Regio Edinburgh 

Dag 2

U rijdt vandaag van Edinburgh naar Pitlochry. In St. Andrews staan de imposante ruïnes van de St. Andrew's kathedraal en kasteel. Hier woonden vroeger de (aarts)bisschoppen van St. Andrews, welke tot de meest invloedrijke van Schotland behoorden. Pitlochry biedt de mogelijk om twee authentieke distilleerderijen (waaronder de kleinste van Schotland) te bezoeken. U verblijft twee nachten in de omgeving van Pitlochry.

U overnacht in: Pitlochry

Dag 3

De route van vandaag voert via het stadje Aviemore en de Dalwhinnie Distillery (de op één na hoogst gelegen distilleerderij) naar Inverness. Onderweg komt u langs het 15e eeuwse Cawdor Castle en vanuit Inverness kunt u de Glen Ord Distillery bezoeken, welke één van de oudste van Schotland is. 

U overnacht in: Inverness

Dag 4

Het Walhalla voor de whiskyliefhebber is het stadje Dufftown, centraal gelegen in de Speyside. Hier liggen maar liefst zeven distilleerderijen, waaronder Glenfiddich, Glenlivet en The Macallen. Ga mee op tour door de distilleerderij en leer meer over iedere whisky en zijn geschiedenis, waarbij een tasting natuurlijk niet mag ontbreken! U verblijft een nacht in de omgeving van Dufftown.

U overnacht in: Dufftown/Spey/Whisky trail

Dag 5

Terugreis

Basisreis is inclusief retourvlucht en huurauto. Reis je met eigen vervoer of wil je andere vluchten/huurauto, dan kan je dit in een paar simpele klikken verwijderen/aanpassen

Create Your Trip =>