Baskenland, Cantabria & Asturias - 9 dagen

  • Korte maar complete Roadtrip door Noordwest Spanje
  • Bezoek kunstzinnig Bilbao en de verlaten stranden van Cantabria
  • Ontdek Asturias met haar heerlijke cider en pittoreske plaatsjes.
  • Geniet van het overweldigende natuurgebied Picos de Europa

Vanaf € 379,00

Startend in het kunstzinnige Bilbao reist u naar Cantabria met verlaten stranden en langs bijzondere grotten. Vervolgens door naar Asturias en komt u in een wereld van heerlijke cider en pittoreske plaatsjes. U verblijft tevens in het prachtige natuurgebied Picos de Europa. U eindigt weer in Bilbao, waar u zeker zult terugkijken op een zeer indrukwekkende ervaring!
Basisreis is inclusief retourvlucht en huurauto. Reis je met eigen vervoer of wil je andere vluchten/huurauto, dan kan je dit in een paar simpele klikken verwijderen/aanpassen

Dag-tot-dag:

Dag 1

Aankomst in Bilbao. Hier kunt u de rest van de dag genieten van het wereldberoemde Guggenheim museum (liefkozend El Botxo, ofwel ‘het gat’ genoemd door de locale bevolking) en een bezoek brengen aan Euskal Museao, het meest complete museum over de geschiedenis en cultuur van Baskenland.

U overnacht in: Bilbao

Dag 2

Vanuit Bilboa rijdt u via de prachtige kustweg naar de provincie Cantabria. U passeert hierbij de kustplaatsen Santoña en Laredo en kunt de populaire stranden Playas de Oriñon & Sonabia bezoeken. Via Santander, de hoofdstad van Cantabria en bekend vanwege haar bruisende uitgaansleven rijdt u naar Comillas waar Gaudí in 1885 het flamboyante Capricho de Gaudí bouwde en waar nu een restaurant in huist.

U overnacht in: Comillas

Dag 3

Vandaag rijdt een prachtige route door de binnenlanden van Cantabria. Via het middeleeuwse en betoverende Santillana del Mar bezoekt u Puente Viesgo, beroemd vanwege de Cuevas de Monte Castillo, een serie van grotten waarvan er 4 tot een Unesco Werelderfgoed zijn uitgeroepen. In de middag rijdt u door de tijdloze Besaya vallei en door het prachtige Parque Natural Saya-Besaya. Op de terugweg brengt u nog een bezoek aan de Cueva de Altamira met de best bewaarde prehistorische grotschilderingen van Spanje.

U overnacht in: Comillas

Dag 4

Voor het echte lokale gevoel rijdt u vandaag een indrukwekkende kustroute langs badplaatsen die voornamelijk door Spanjaarden worden bezocht. U komt langs plaatsen als het populaire Llanes, het pittoreske Ribadesella en Villaviciosa met haar befaamde cider museum El Gaitero. Na een bezoek aan Gijón, een jonge, moderne stad rijdt u naar Oviedo waar u de rest van de middag en avond kunt genieten van het echte Spaanse leven.

U overnacht in: Oviedo

Dag 5

In de ochtend heeft u de tijd Oviedo te ontdekken. De hoofdstad van Asturias heeft veel te bieden waaronder de indrukwekkende Kathedraal van San Salvador. In Navas ligt het Museo de la Sidra, waar u alles kunt leren over de productie van cider. Hierna maakt u een tocht langs de westkust met Avilés en Cudillero, het meest pittoreske visserplaatsje aan de kust van Asturias. U verlaat de kust en rijdt een prachtige route door de binnenlanden terug naar Oviedo. Mocht u dit willen dan kunt u onderweg een detour maken en het ‘Pad van de Beer’ wandelen. Dit 20km lange pad in de bergen biedt een bijna zeker kans op het spotten van de Cantabrische bruine beer.

U overnacht in: Oviedo

Dag 6

Vandaag reist u vanuit Oviedo naar de wereldberoemde Picos de Europa. Dit natuurgebied, dat slechts 40 km van oost naar west en 25 km van noord naar zuid omvat, biedt de meest prachtige berg- en kloofwandelingen van Spanje. Bij aankomst kunt u eerst met de auto langs de randen van het gebied rijden via de plaatsen Cangas de Onís, Arenas de Cabrales en Potes. In de informatiecentra in deze plaatsen kunt u zich verder oriënteren en desgewenst een wandelroute of andere excursie voor morgen uitstippelen.

U overnacht in: Picos de Europa

Dag 7

Vandaag heeft u de hele dag om de Picos de Europa te ontdekken. Zo kunt u kiezen voor één van de vele uitgestippelde wandelingen door het gebied (van korte tot lange), het maken van een kano tocht vanuit Arriondas, een paardrijdrit maken vanuit Cangas de Onís of deelnemen aan één van de vele excursies naar de grotten van de Picos. Waar u ook voor kiest, u zult betoverd worden door de prachtige natuur en allesomvattende rust.

U overnacht in: Picos de Europa

Dag 8

Na de heerlijke outdoor dag van gisteren rijdt u via de noordkust en Santander weer terug naar Bilbao. Bij aankomst in Bilbao is er nog volop de tijd om te genieten van de bruisende atmosfeer waarbij we u zeker aanraden van de Nueva Cocina Vasca (Baskische Nouvelle Cuisine) te genieten.

U overnacht in: Bilbao

Dag 9

Terugreis. Mogelijkheid tot uitbereiding met overnachtingen in Frankrijk of Spanje

Basisreis is inclusief retourvlucht en huurauto. Reis je met eigen vervoer of wil je andere vluchten/huurauto, dan kan je dit in een paar simpele klikken verwijderen/aanpassen

Create Your Trip =>