All of Scotland - 15 dagen

  • Complete roadtrip inclusief Isle of Skye en Noordelijke Hooglanden
  • Met overnachtingen op Isle of Skye en langs North Coast 500
  • Met oa. Glen Coe, Culloden Battlefield, Loch Ness, Balmoral Castle en Glamis Castle

Vanaf € 1155.00

De ultieme rondreis waarin alle hoogtepunten van Schotland aan bod komen. In 15 dagen gaat u van het zuiden van Schotland naar het uiterste noorden en kunt u kennismaken met alles waar Schotland zo beroemd om is. U bezoekt de  prachtige steden zoals Glasgow, Edinburgh en Aberdeen maar ook de Highlands, Isle of Skye en de noordkust.
Basisreis is inclusief retourvlucht en huurauto. Reis je met eigen vervoer of wil je andere vluchten/huurauto, dan kan je dit in een paar simpele klikken verwijderen/aanpassen

Dag-tot-dag:

Dag 1

Aankomst in Schotland, u rijdt naar Glasgow. De rest van de dag en avond kunt u gebruiken om deze bruisende stad te ontdekken. U verblijft een nacht in de omgeving van Glasgow.

U overnacht in: Glasgow

Dag 2

U rijdt via de Trossachs, het schitterende natuurgebied in de zuidelijke Highlands, naar Fort William. Deze landelijke route voert u langs de Loch Lomond, de gletsjervallei Glen Coe en de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. U verblijft twee nachten in de omgeving van Fort William. 

U overnacht in: Fort William

Dag 3

Het pittoreske visserstadje Oban en het ruige Isle of Mull zijn twee bijzondere bezienswaardigheden van Schotland. Mull heeft een aantal spectaculaire gelegen kastelen en schitterende kliffen met prachtige stranden.

U overnacht in: Fort William

Dag 4

Vandaag rijdt u de ‘Road to the Isles’ en gaat u via de ferry naar het Isle of Skye. Hier maakt u een tocht over dit schitterende en ongerepte eiland, vol met kliffen, bergen en meren. U verblijft een nacht op de Isle of Skye. 

U overnacht in: Isle of Skye

Dag 5

Vanaf de Isle of Skye gaat u via de kustlijn naar Ullapool. Onderweg komt u langs het prachtige Eilean Donan Castle, de botanische tuinen Inverewe Gardens en adembenemende uikijkpunten over de woelige Schotse kust. U verblijft een nacht in de omgeving van Ullapool. 

U overnacht in: Ullapool/ Lochinver/ Stoer regio

Dag 6

De tocht door het noordelijkste gedeelte van de Schotse Highlands laat u kennismaken met de prachtige natuur, maar ook met de periode in de Schotse geschiedenis die bekent staat als de Clearences, toen de bewoners van de binnenlanden werden gedwongen te verhuizen naar de kust. De Strathnaver Trail leidt langs de plaatsen die verbonden zijn met deze gebeurtenis. U verblijft een nacht in de omgeving van Wick. 

U overnacht in: Wick/Thurso regio

Dag 7

Vanuit Wick rijdt u naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands en één van de snelst groeiende steden van Schotland. Onderweg komt u langs Dunrobin Castle, het grootste landhuis in de Highlands en de gouden stranden van Dornoch. U verblijft drie nachten in de omgeving van Inverness.

U overnacht in: Inverness

Dag 8

De omgeving van Inverness heeft een aantal historische belangrijke en indrukwekkende bezienswaardigheden. De Clava Cairns tonen het leven van het prehistorische Schotland. De Culloden Battlefield is de plaats waar de laatste veldslag op de Britse eilanden werd gevochten en Fort George werd gebouwd om de Highlands onder controle te houden en is een van de beste 18e eeuwse forten in Groot-Brittannië.

U overnacht in: Inverness

Dag 9

Vandaag is er volop gelegenheid om Nessie, het wereldberoemde ‘Monster van Loch Ness’, te zoeken. Terwijl u dit doet kunt u volop genieten van het prachtige Loch en de natuur er rondom. U kunt er ook voor kiezen om naar de Cairngorms te rijden. Deze bergrug biedt de gelegenheid voor een wandeling door prachtige natuur of een tochtje met de skilift naar de bergtoppen.

U overnacht in: Inverness

Dag 10

Vanuit Inverness rijdt u naar Aberdeen. U kunt er voor kiezen om door het whiskygebied de Speyside reizen of een kusttocht maken en genieten van de zilte zeelucht. U verblijft een nacht in de omgeving van Aberdeen.

U overnacht in: Aberdeen regio

Dag 11

Vanuit de kustplaats Aberdeen gaat u naar het hart van de Schotse binnenlanden. Via de schitterende kastelen, Drum, Crathes en Balmoral, rijdt u naar Pitlochry. U verblijft twee nachten in de omgeving van Pitlochry. 

U overnacht in: Pitlochry

Dag 12

Vandaag kunt u een tocht door de prachtige omgeving van Pitlochry maken. Hierbij kunt u Glamis Castle bezoeken, een prachtig kasteel en vroegere residentie van de Queen Mum. Daarnaast kunt u een uitstapje maken naar Perth en Dundee, waar u zich kunt verdiepen in de geschiedenis van deze stadjes. 

U overnacht in: Pitlochry

Dag 13

Vanuit Pitlochry rijdt u naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en één van de mooiste steden van Europa. Het koninklijke yacht Royal Yacht Britannia, het imposante Edinburgh Castle en de Royal Mile wachten op uw bezoek. U verblijft twee nachten in de omgeving van Edinburgh.

U overnacht in: Regio Edinburgh 

Dag 14

U heeft de hele dag en avond om Edinburgh te bezoeken. U kunt niet alleen de standaard attracties bezoeken zoals het kasteel, maar ook één van de vele musea, wandelen in één van de parken of Arthur’s Seat beklimmen voor een schitterend uizicht over de stad.

U overnacht in: Regio Edinburgh 

Dag 15

Terugreis

Basisreis is inclusief retourvlucht en huurauto. Reis je met eigen vervoer of wil je andere vluchten/huurauto, dan kan je dit in een paar simpele klikken verwijderen/aanpassen

Create Your Trip =>